LUONTOPOLKU_LRESS_18-899x600

Kuva: Susanna Kekkonen

Luonnontie on syntynyt pitkään kypsyneestä halusta edistää luonnon hyvinvointivaikutusten kokemista. Tätä päämäärää toteutetaan erityisesti innovatiivisten terveysmetsäpalveluiden muodossa.

Alle on koottu valokuvia työtehtävistä, jotka ovat toimineet virstanpylväinä Luonnontien tarinassa. Valokuvat ovat Marko Leppäsen ellei toisin mainittu.

20130604 VARTIOSAARI. TERVEYSMETSÄ, LUONTOPOLKU. KUVA: SUSANNA KEKKONENKuva: Susanna Kekkonen
Olimme mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Helsingin kaupungin työyhteisöille suunnattua hyvinvointihanketta. Eri puolille pääkaupunkiseutua sunniteltiin elpymistä tukevia luontoretkiä.  Lue lisää  http://www.sitra.fi/blogi/luonto-ja-terveys/tyoyhteiso-vireaksi-luontoretkilla
hyvinvointipaiva_3
Valtakunnallisesti uudentyyppinen terveysluontopolku rakentui Helsingin Vartiosaareen. Lue lisää.. http://www.sitra.fi/uutiset/luonto-ja-terveys/terveysluontopolku-rakentui-helsingin-vartiosaareen

kiimingin-polku_kauneus2_markoKiiminkijoelle rakentui yksityinen terveysluontopolku.

Kaisankoti-800x600Kylpyläkartano Kaisankodin (www.kaisankoti.fi) Vuodenaikojen metsä inspiroi löytämään luonnon vuoden jokaisena päivänä.

IMG_6774Harjoiteaineisto Pappa pitkospuille ja mummo marjaan (www.sll.fi) toimii käytännössä kaikkialla missä on viherympäristöä tarjolla.

luontoretki1Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet useita villivihannes- ja yrttikoulutuksia eri puolella Suomea.

Luonnontien Adela Pajunen on luennoinut useille eri tahoille aiheinaan villivihannekset, yrtit ja luonnon tutkittujen hyvinvointivaikutusten hyödyntäminen omassa elämässä ja yrityksen toiminnassa.

Luonnon hyvinvointivaikuksiin opastavilla retkillä Helsingin Vartiosaaressa on osallistujina ollut niin tavallisia kaupunkilaisia kuin muun muassa terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja heidän potilaitaan.

Marko-LEpp├ñnen-ja-haastateltava-1-899x600Luonnontien Marko Leppänen on kirjoittanut kymmeniä lehtiartikkeleita luonnosta saatavan hyvinvoinnin näkökulmasta. Kuva: Jani Laukkanen