Aleksis Kiven päivänä 2013 käynnistetty Terveysmetsä-blogi on kulkenut yhden vuodenkierron syksystä syksyyn. Matkan varrella on nähty, koettu ja oivallettu pieniä ja suuria asioita luonnon loppumattomasta tehnosta.

Nyt blogi astuu uudelle askelmalle.

Tästä eteenpäin se on osa Maa- ja metsätalousministeriön Metso-yhteistoimintaverkoston kolmivuotista hanketta nimeltä Terveysmetsä. Osana laajempaa kokonaisuutta opimme aiheestamme, hyvinvointia tarjoavasta luonnosta, entistä enemmän. Kuulemme vierailevia kirjoittajia, käymme uusissa paikoissa ja avaamme lisää polkuja. Perusteiltaan pyrimme kuitenkin samaan kuin tähänkin mennessä: tekemään luontoa ihmiselle tykö.

Tervetuloa siis mukaan vanhat ja uudet lukijat.

Terveysmetsä-hankkeessa luodaan yhteistyöverkostoja luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia hyödyntävien ja tutkivien tahojen kesken. Hankkeessa on mukana kolme pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa erilaista luontokohdetta, joilla tervehdyttäviä luontopalveluita suunnitellaan, kokeillaan ja kehitetään erilaisiin tarpeisiin. Vuoteen 2016 ulottuvan hankkeen myötä luodaan lisäksi elvyttävän viherympäristön kriteeristö.